Компанія Hyundai тестує «брата» KIA EV9

Компанія Hyundai тестує «брата» KIA EV9

31 березня 2024
0

Шпигуни помітили великий електричний кросовер від Hyundai під час тестувань. Як повідомляється, новинка називатиметься IONIQ 7 й побудована на тій же платформі, що й KIA EV6 та KIA EV9. Однак, подейкують, що новий кросовер також можуть випустити з ім'ям IONIQ 9.

Закамуфльований прототип досить суттєво нагадує прототип SEVEN, який компанія Hyundai презентувала у 2021 році. Новинка має так звані «піксельні» фари та ліхтарі, які віддзеркалюють дизайн шоу-кара.

Однак, прототип SEVEN має на 100 мм більшу колісну базу, ніж KIA EV9, тому питання, чи буде IONIQ 7 більшим за KIA, залишається відкритим. EV9 стандартно оснащений заднім приводом, це має також стосуватися й IONIQ 7.

Hyundai заявляв про запас ходу в 483 кілометри для концепції SEVEN, і такий же показник має отримати IONIQ 7. Зрештою, найвищий запасу ходу для EV9 становить 489 кілометрів, то ж, напевно, Hyundai матиме подібні параметри.

Те ж стосується і батарей. KIA EV9 оснащено батареями на 76,1 та 99,8 кВт.год залежно від комплектацій, і такі ж акумулятори отримає IONIQ 7. Подібно до своїх менших братів - IONIQ 5 та IONIQ 6, кросовер також буде обладнаний 800-вольтовою електричною системою.

Ціна на EV9 починається з 54 900 доларів, тому, можливо, новинка від Hyundai матиме схожу вартість. За останніми повідомленнями, компанія готує дебют новинки влітку цього року. У звіті компанії зазначається, що Hyundai розпочне виробництво IONIQ 7 на своєму заводі Asan у Кореї.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Autoevolution

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація