Компанія Jaguar відкликає електромобілі I-Pace

Компанія Jaguar відкликає електромобілі I-Pace

05 серпня 2023
0

Компанія Jaguar оголосила кампанію з відклику 668 електричних кросоверів I-Pace через несправність обдуву вітрового скла. Все розпочалось з того, що власники британських машин скаржились, що їх електромобілі не здатні очистити лобове скло від льоду та запотівання.

Зазначається, що відкликання стосується транспортних засобів 2021-2022 модельного року, проданих на ринку Сполучених Штатів, які не оснащені обігрівом лобового скла. У цих I-Pace високовольтний нагрівач охолоджуючої рідини може вийти з ладу через відшарування покриттів з оксиду алюмінію та оксиду цирконію в нагрівальних елементах.

Наслідки виходу з ладу обігрівача - це більше, ніж просто холодна поїздка до з пункту А в пункт В. Без обігрівача електричний I-Pace не може розморозити лобове скло, що може обмежити огляд водія та збільшити ризик аварії.

Згідно з документами, поданими до Національної адміністрації безпеки дорожнього руху, Jaguar вперше почав розглядати цю проблему досить давно, після перших повідомлень про несправності обігрівача. У квітні 2022 року його Комітет із безпеки продукції та відповідності розпочав розслідування, і з того часу отримав 64 скарги щодо цієї проблеми в США.

Однак слідча група була розчарована відсутністю достовірних даних. Аналіз, проведений взимку 2023 року, виявив, що частина виробничої інформації, наданої його постачальником, Webasto, була хибною, або підміненою.

Однак до літа експерти з даних, найняті Jaguar, допомогли визначити масштаби збою, що призвело до висновку, що 668 I-Pace необхідно відкликати. Тепер автовиробник планує почати зв'язуватися з власниками. Їх попросять повернути свій I-Pace найближчому дилеру, щоб безкоштовно замінити високовольтний нагрівач охолоджуючої рідини.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація