Компанія KIA побудує завод у Казахстані

Компанія KIA побудує завод у Казахстані

25 квітня 2024
0

KIA побудує новий автоскладальний завод у Казахстані. Підприємство буде запущено 2025-го, його проектна потужність складе 70 тисяч автомобілів на рік.

Про це повідомляє прес-служба президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва, який провів зустріч із головою KIA Хо-сунг Сонгом. Майданчик будують у місті Костанай - по сусідству з підприємством Allur, де вже налагоджено складання кількох моделей корейської марки.

Більшість автомобілів - 50 тисяч із щорічних сімдесяти - планують збирати дрібновузловим методом. Буде створено близько 1,5 тисяч нових робочих місць.

Комплектуючі для KIA казахстанської збірки купуватимуть за кордоном: уже ведеться робота із залучення глобальних постачальників, сказав Хо-сунг Сонг. Однак на додаток до автоскладального майданчика може бути побудований і завод з випуску комплектуючих.

Зараз KIA в Казахстані випускають на потужностях найбільшої місцевої автомобільної групи Allur (СаріаркаАвтоПром) в Костанаї. У лінійці - Rio, Picanto, Cerato, K5, Seltos та Sportage, а нещодавно до них приєднався рестайлінговий Sorento.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація