Компанія Lexus розробляє гібридний суперкар потужністю близько 1000 кінських сил

Компанія Lexus розробляє гібридний суперкар потужністю близько 1000 кінських сил

14 березня 2023
0

Як повідомляє японський портал BestCarWeb, наступник моделі LFA спочатку набуде форми гібрида, що підключається, а потім стане повністю електричним. За інсайдерською інформацією, новинку побудують на архітектурі TNGA GA-L, кузов виготовлять з карбону, а в рух її приводитимуть двигун V8 об'ємом 4,0 літра і електромотор, сумарна потужність яких наблизиться до позначки 1000 кінських сил і становитиме, ймовірно, 937 сил.

Деякі подробиці про майбутню модель вже є. Наприкінці 2021 року Lexus показав концептуальний суперкар Electrified Sport, який «успадкував частинку культового LFA»: повідомлялося, що він здатний розганяти до першої «сотні» за дві секунди, а його запас ходу становить 700 кілометрів.

Через рік японський автовиробник прокоментував розробку серійної версії Electrified Sport - їй пообіцяли імітацію механічної коробки. Тобто важіль перемикання передач та педаль зчеплення не будуть підключені до силової установки - така «механіка» буде програмною.

Згідно з новою інформацією, серійний суперкар отримає гібридну установку та функцію підзарядки, а потім на ринок вийде і повністю електрична версія. BestCarWeb очікує прем'єру наступника LFA в 2025 році і передбачає, що модель коштуватиме 40-50 мільйонів ієн (приблизно 300 - 375 тисяч доларів) і складе конкуренцію Ferrari SF90 Stradale.

За непідтвердженими поки що даними, серійний наступник Lexus LFA отримає назву LFR.

Що ж до оригінальної моделі, то вона випускалася два роки і була знята з виробництва 2012-го. За цей період зібрали 500 екземплярів LFA. Суперкар оснащувався 4,8-літровим двигуном V10 потужністю 560 кінських сил, розганявся з місця до «сотні» за 3,7 секунди і розвивав максимальну швидкість 326 кілометрів на годину.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація