Компанія Peugeot закриває «заряджену» лінійку моделей з індексом PSE

Компанія Peugeot закриває «заряджену» лінійку моделей з індексом PSE

10 червня 2024
0

У 2020 році відбулася прем'єра найпотужнішого в історії французької марки дорожнього автомобіля - ліфтбек Peugeot 508 і універсал Peugeot 508 SW отримали гібридну модифікацію Peugeot Sport Engineered. Очікувалося, що лінійка PSE буде розширюватися, проте за чотири роки нових представників цього суббренду так і не з'явилося, а зараз стало відомо, що марка ухвалила рішення змінити пріоритети і повністю відмовитися від виконань Peugeot Sport Engineered.

На чемпіонаті світу з перегонів на витривалість FIA WEC в італійській Імолі глава Peugeot Лінда Джексон вперше офіційно оголосила про закриття лінійки PSE. «Заряджені» моделі стали жертвою курсу на електрифікацію модельної гами компанії.

«Чесно кажучи, ми думали про розширення гами PSE, але потім довелося розставляти пріоритети. Вся справа в електрифікації. Ми в особі Stellantis інвестуємо 40 мільярдів євро в електрифікацію, і Peugeot є частиною цього проєкту», - сказала топменеджерка.

У перспективі могла б з'явитися і спортивна версія одного з електромобілів марки, що не виключає глава Peugeot, проте ніяких конкретних планів на цей рахунок поки немає. Така модель ще навіть не перебуває у стадії планування, тож у найближчому майбутньому точно нічого не з'явиться.

Джерело: Мотор
Фото: Autocar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація