Компанія Rivian запатентувала назву R1X

Компанія Rivian запатентувала назву R1X

17 березня 2024
0

Американський виробник електромобілів Rivian, який нещодавно представив свої нові електричні моделі R2, R3 та R3X, може готувати новинку і для вже існуючої платформи R1, що лежить в основі пікапа R1T та позашляховика R1S. Компанія подала заявку на реєстрацію торгової марки R1X до Управління з патентів та торгових марок США (USPTO).

Використання приставки X може вказувати на створення продуктивної версії моделей R1T або R1S, аналогічно до іншої моделі де версія R3X є більш спортивним варіантом R3.

Потенційні версії X для моделей R1 можуть підтримати інтерес покупців до цих автомобілів по мірі їхнього старіння, а також надати Rivian можливість конкурувати з такими високопродуктивними позашляховиками, як Ford F-150 Raptor та GMC Hummer EV. Можливо, зовнішність пікапа у стилі Raptor вже була розсекречена у патентних заявках компанії на систему зберігання у вантажному відсіку, що може стати цікавим доповненням для оновлення R1T на пізніших етапах його життєвого циклу.

Для того, щоб виділитися, гіпотетична модель Rivian R1X, ймовірно, матиме потужність вище, ніж у поточних чотиримоторних силових агрегатів компанії з їх 835 к.с. і 1230 Нм крутного моменту, що дозволяють R1T розганятися від 0 до 97 км/год за передбачувані 3,0 секунди.

У той час як Rivian може зберегти чотиримоторну конфігурацію, можливо, компанія відмовиться від моторів Bosch на користь розроблених усередині компанії приводних агрегатів Enduro, які зараз використовуються тільки в моделях з двома моторами.

Джерело: SPEEDME
Фото: Motor Authority

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація