Компанія Tesla створить датацентри нового покоління

Компанія Tesla створить датацентри нового покоління

15 серпня 2023
0

Tesla заявляє, що побудує нові «перші у своєму роді» центри обробки даних. Автовиробник наймає для цього персонал і викуповує деякі наявні датацентри. Про це повідомляє Elektrek.

Tesla опублікувала нове оголошення про вакансію «Старшого менеджера інженерних програм, Центр обробки даних». В оголошенні про вакансію Tesla заявляє, що вона будуватиме «перші у своєму роді центри обробки даних».

Tesla не пояснила, яким чином ці центри обробки даних будуть «1-ми у своєму роді», що у всякому разі не є чимось, чого можна було б очікувати від оголошення про вакансію. Цікаво, що вакансія з'явилася в той час, коли Tesla перейняла центри обробки даних у Twitter.

Коли Ілон Маск поглинув Twitter, компанія перестала оплачувати багато своїх рахунків, зокрема й рахунки деяких датацентрів. Наприкінці минулого року Twitter припинив користуватися датацентрами в Сакраменто. Під час обговорення проблем, пов'язаних з центром обробки даних Twitter, Маск сказав, що Сакраменто - «можливо, найгірше місце для розміщення датацентру» для Twitter Spaces. Особливо він скаржився на спеку.

Проте видання The Information повідомило, що Tesla взяла в оренду один зі старих датацентрів Twitter, орендованих у NTT Data, який соціальна мережа використовувала в Сакраменто.

У повідомленні також згадується, що Tesla веде переговори з Prime Data Centers про використання ще одного датацентру, який раніше був у Twitter у Сакраменто. Потреба Tesla в обробці даних швидко зростає, оскільки вона намагається скористатися перевагами свого збільшуваного парку з мільйонів автомобілів, оснащених камерами для поліпшення нейронних мереж, що забезпечують її самокероване водіння.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація