Компанія Volvo відкрила центр із тестування програмного забезпечення в Швеції

Компанія Volvo відкрила центр із тестування програмного забезпечення в Швеції

25 жовтня 2023
0

Нове покоління електромобілів Volvo, окрім сучасного дизайну, визначається прогресивним програмним забезпеченням. Такі моделі як флагманський електричний SUV EX90 і компактний, але потужний EX30, з часом самовдосконалюються завдяки регулярним віддаленим оновленням ПЗ.

Volvo Cars постійно інвестує у розробку та тестування ПЗ. Найбільша інвестиція на сьогодні - новий найсучасніший центр тестування програмного забезпечення у Ґетеборзі, Швеція. Він розширює можливості комплексного тестування ПЗ на всіх рівнях.

Інвестиції у побудову нового центру склали 300 млн шведських крон. Із площею приблизно 22 000 м2, він є найбільшим і за розміром, і за потужністю. Це новий флагман у власній світовій мережі інженерних центрів і технологічних хабів Volvo Cars. Інші центри для тестування ПЗ також розміщені у шведському м. Лунд та китайському м. Шанхай.

Флагманський EX90 демонструє швидкі зміни в автомобільній індустрії. Продажі електричних Volvo все частіше здійснюватимуться онлайн. Оснащені інноваційними комп'ютерами із власним ПЗ, електромобілі постійно вдосконалюватимуться завдяки регулярним віддаленим оновленням ПЗ.

Власна розробка та тестування ПЗ - ключовий фактор досягнення стратегічних амбіцій компанії із лідерства в галузі нових технологій та створення повністю електричних автомобілів до 2030 року.

«Надсучасний центр стане осередком глобальної діяльності з тестування та валідації ПЗ», - зазначив Андерс Белл, глобальний керівник відділу досліджень та розробок. - «Розробники з усіх інженерних майданчиків і технологічних хабів можуть тестувати ПЗ віддалено, 24 години на добу, 365 днів на рік. Завдяки цьому центру компанія встановила новий стандарт для автомобільної індустрії».

Спочатку в новому центрі тестування ПЗ працюватиме 100 осіб, але щойно він функціонуватиме на повну потужність, працевлаштують до 300 працівників. Очікується, що у центрі розмістять 500 тестових стендів та цифрових тестових середовищ. До цього їх було лише 200. 

Центр у Ґетеборзі тісно співпрацюватиме з іншими світовими інженерними центрами, що мають ключову роль у розробці ПЗ. Цього року Volvo Cars відкрила новий технологічний хаб у Сінгапурі та оголосила про наміри відкриття хабу у Кракові.

Інженери також розробляють підключені функції наступного покоління та підтримують роботи з розробки за допомогою аналізу даних. Наразі компанія шукає інженерів у центрах у всьому світі. Автовиробник має мережу інноваційних центрів, стратегічно розміщених у всьому світі, зокрема, у Швеції, Індії, Китаї. Кожен центр має власну сферу діяльності, проте усі об'єднані єдиною метою.

Джерело: Autogeek
Фото: Volvo

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація