Компанія BYD очолила китайський авторинок, вперше випередивши світові автобренди

Компанія BYD очолила китайський авторинок, вперше випередивши світові автобренди

06 грудня 2022
0

Несподівані новини прийшли з Китаю. Volkswagen поступився молодій китайській марці BYD лідерством на автомобільному ринку КНР. Там, за підсумками чотирьох тижнів листопада BYD реалізував 152 863 автомобілі, залишивши позаду Volkswagen (143 602) та Toyota (115 272). Аналітики Reuters упевнені, що за підсумками місяця BYD очолить абсолютний рейтинг продажів у Китаї.

Компанія BYD була заснована в 2003 році, тому в порівнянні з Volkswagen і Toyota китайська марка виглядає новачком. Однак по капіталізації і кількості електромобілів, що випускаються, BYD тіснить визнаних лідерів.

Особливо показовою є статистика продажів у порівнянні з минулим роком. У листопаді BYD продемонстрував зростання на 83 відсотки, тоді як Volkswagen просів на 0,3 відсотка, а Toyota - на 0,5 відсотка. За підсумками одинадцяти місяців приріст вражає ще більше: BYD реалізував на 142 відсотки більше машин і піднявся з одинадцятої сходинки рейтингу на третій! Поки що, це статистика для Китая, але у 2023 році BYD має плани вийти на європейський авторинок.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація