Компанія Dodge представила 818-сильний Charger King Daytona

Компанія Dodge представила 818-сильний Charger King Daytona

18 вересня 2022
0

Компанія Dodge представила п'яту машину із «прощальної» серії Last Call. Нею став Charger King Daytona із 818-сильним компресорним двигуном, особливим декором кузова та салону. 

Седан Dodge Charger King Daytona базується на «ураганному» Charger SRT Hellcat Redeye Widebody. Під капотом «апельсинки» стоїть стандартний для моделі компресорний HEMI V8 6.2, тільки форсований з 808 до 818 кінських сил. Стільки ж «вісімка» розвиває на Charger SRT Hellcat Redeye Widebody Jailbreak та дреговому Challenger SRT Super Stock.

Сама назва King Daytona відсилає до Вільяма Робінсона, або «Великого Віллі», патріарха дрег-рейсингу Західного узбережжя 1960-х і 1970-х років. Робінсон відомий тим, що використовував гонки як метод боротьби з насильством та расовою нетерпимістю. Його 1969 Charger King Daytona неодноразово ставав зіркою дрег-стрипів і певною мірою допомагав утримувати молодь подалі від нелегальних вуличних перегонів.

Новий Dodge Charger King Daytona буде випущений у кількості 300 штук. Всі будуть пофарбовані в колір Go Mango у поєднанні з колесами Satin Carbon Warp Speed, шильдиками «сатинований хром» і спеціальною графікою на кормі. До того ж седан отримає засувки капота Mopar, помаранчеві гальмівні супорти Brembo, задній спойлер і оббитий чорною «наппою» та алькантарою салон. У списку стандартного оснащення - аудіосистема Harman Kardon та люк з електроприводом.

Чотирьохдверка стане частиною «прощальної» серії Last Call, до якої увійдуть сім спеціальних версій Challenger і Charger. Вже представлені купе Challenger Shakedown і седан Charger Super Bee, оснащений радіальними дреговими шинами, а також Challenger Scat Pack Swinger і Charger Scat Pack Swinger, що наслідують маслкари кінця 1960-х - початку 1970-х років. Останній автомобіль розсекретять у листопаді на шоу SEMA. За попередньою інформацією, це буде 900-сильний Challenger із мотором на біоетанолі.

Джерело: Dodge

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація