Компанія Geely представила розкішний мінівен Zeekr 009

Компанія Geely представила розкішний мінівен Zeekr 009

02 листопада 2022
0

Китайська компанія Zeekr, створена в 2021 році Geely для випуску люксових автомобілів, офіційно представила свою новинку - мінівен Zeekr 009.

В основі моделі лежить електромобільна платформа SEA (Sustainable Experience Architecture), розроблена компанією Geely: мінівен має пневматичну підвіску з подвійним поперечними важелями спереду і ззаду багатоважільна. Штатні колеса - 20-дюймові.

За розмірами новачок поступається головним конкурентам, але це все одно дуже великий автомобіль: довжина - 5209 мм, ширина - 2024 мм, висота - 1856 мм. Зате колісна база у «дев'ятки» найдовша: 3205 мм.

У передній частині салону - мінімум кнопок, віртуальні прилади, проекційний екран та великий дисплей медіасистеми. Куди цікавіше задній відсік. Zeekr 009 представлений у шестимісній версії, у якої роздільні крісла встановлені не лише на другому, а й на третьому ряду.

Zeekr 009 представлений в єдиній версії із двомоторним повним приводом. На передній та задній осях встановлені однакові електромотори, сумарна віддача яких становить 544 к.с. та 686 Нм. Але постійно працює лише задній двигун, а в редуктор переднього мотора вбудована муфта, яка може від'єднувати його від коліс. Мінівен оснащений тяговою батареєю ємністю 116 кВт.год, паспортний пробіг на одній зарядці - 676 км за оптимістичним китайським циклом CLTC.

На китайському ринку Zeekr 009 почнуть продавати до кінця 2022 року. Орієнтовна ціна - 55 тисяч доларів.

Джерело: MMR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація