Компанія Suzuki призупинила випуск позашляховика Jimny

Компанія Suzuki призупинила випуск позашляховика Jimny

18 грудня 2022
3

У серпні наступного року компанія Maruti Suzuki офіційно представить п'ятидверний позашляховик Jimny. Поки що на ринку доступна лише модель із трьома дверима. Однак сьогодні стало відомо, що виробник припинив випуск цієї модифікації Suzuki Jimny 2022 в Індії.

Maruti Suzuki India Limited (MSIL) виробляла тридверну версію позашляховика Jimny на своєму заводі в Хар'яні з січня 2021 року та експортувала її на ринки з лівим та правим кермом, такі як Африка та Близький Схід. Однак тепер випуск цієї моделі припинено. Складальна лінія, на якій збирався Jimny, модернізується для випуску 5-вірної модифікації для Індії. Довжина останнього буде меншою за чотири метри, а дорожній просвіт, ймовірно, складе 210 мм, як і у 3-дверного варіанта.

Як повідомляють закордонні ЗМІ, MSIL планує випускати близько 5000 - 6000 одиниць п'ятидверного Jimny щомісяця. Ходять чутки, що позашляховик може бути перейменований на Gypsy. Раніше цю назву носила культова модель в Індії, проте її було знято з виробництва у 2018 році через запровадження більш суворих норм викидів та стандартів безпеки.

Що стосується майбутньої новинки, то вона буде рухатися за допомогою 1,5-літрового бензинового двигуна, який генерує 102 кінські сили потужності. Цей агрегат сьогодні можна назвати застарілим, тому що на багатьох моделях Maruti Suzuki його замінили на досконаліший мотор. Крім того, позашляховик, як і раніше, буде оснащуватися 5-швидкісною МКПП, а 4-ступінчастий «автомат» повинні замінити на 6-ступінчастий. На індійському ринку 5-дверний Jimny конкуруватиме з Mahindra Thar та Force Gurkha у сегменті автомобілів для сімейного відпочинку. Його випуск дозволить виробнику значно збільшити частку продажів як в Індії, так і в інших країнах, де він продається.

Джерело: UAMotors

Обговорення новини

Andriy86  

Від назви Gypsy трохи віє расизмом. Краще вже Roma, але доведеться домовлятись з образливими італійцями.

+2-3ВІДПОВІСТИ  
Воот  

Andriy86, Це буде перший із ромів, який повернувся на історичну батьківщину.

+2ВІДПОВІСТИ  
Andriy86  

Воот, доречі лише два роки тому дізнався від румунів, що роми вихідці з Індії.

-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація