Компанія Volvo готує електричний мінівен

Компанія Volvo готує електричний мінівен

16 січня 2023
0

Компанія Volvo розкрила плани на найближчі кілька років. Шведи анонсували вихід у сегмент електричних мінівенів. Прем'єра моделі відбудеться наприкінці 2023 року, а у продаж вона надійде у 2024 році.

CarNewsChina повідомляє, що новинку побудують на базі моделі Zeekr 009 - електричного мінівена суббренду Geely з екстравагантним дизайном. У його основі лежить архітектура SEA, а в рух автомобіль приводить двомоторна установка на 544 к.с. Заявлений запас ходу Zeekr 009 становить 822 кілометри.

Майбутній електровен Volvo отримає ту ж платформу та повнопривідну установку з двома електромоторами, але він матиме унікальний дизайн у фірмовій стилістиці шведської марки. Концептуального провісника мінівена покажуть у третьому кварталі цього року, а готовий до серійного виробництва варіант - у четвертому кварталі.

Також у розробці Volvo знаходиться компактний електричний кросовер EX30, який минулого тижня вже був помічений під час дорожніх випробувань. Він виступатиме в одному класі зі Smart #1 та Zeekr 003, а прем’єра відбудеться до кінця нинішнього року.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація