Компанія Volvo збідніє на 130 млн доларів

Компанія Volvo збідніє на 130 млн доларів

03 лютого 2023
0

Агентство автомобільної безпеки США заявило у понеділок, що накладає цивільний штраф у розмірі 130 мільйонів доларів на підрозділ Volvo Group North America після розслідування, під час якого було виявлено, що вантажний підрозділ марки не зміг своєчасно відкликати транспортні засоби.

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху (NHTSA) заявила, що Volvo Group North America погодилася на нагляд з боку незалежного стороннього аудитора і регулярно зустрічатиметься з NHTSA, щоб переконатися, що він вирішує будь-які потенційні проблеми безпеки.

«NHTSA буде використовувати весь спектр наших повноважень для захисту населення від дефектів безпеки і від виробників, які створюють потенційні проблеми з безпекою, не дотримуючись закону», - заявила виконувач обов'язків адміністратора NHTSA Енн Карлсон.

Volvo Group North America є материнською компанією Mack Trucks, Nova Bus, Prevost Car (США), VNA Holding та Volvo Group Canada.

Компанія заявила, що цінує «можливість вирішити це питання у прискореному порядку. Вже ведуться масштабні покращення процесів та систем безпеки у Північній Америці».

У жовтні 2018 року NHTSA розпочало розслідування дотримання компанією вимог до відкликів, включаючи своєчасність відкликання, зв’язок з виробником та вимоги до звітності щодо раннього попередження. NHTSA заявило, що Volvo Group також не подала певні щоквартальні звіти про відкликання, не повідомила про деякі випадки смерті та травм і не подала певні звіти з місця експлуатації.

Volvo Group має виплатити 65 мільйонів доларів протягом 60 днів, і 45 мільйонів доларів мають бути виплачені, якщо вона не виконає умов угоди.

Volvo витрачає 20 мільйонів доларів на розробку «інфраструктури аналізу даних про безпеку, щоб розширити свої можливості щодо виявлення та розслідування потенційних дефектів безпеки», повідомило NHTSA, додавши, що компанія розробить письмові процедури та навчить своїх співробітників з дотримання вимог.

Джерело: AMPERCAR.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація