Компанію Toyota очолить президент Lexus

Компанію Toyota очолить президент Lexus

27 січня 2023
0

Новим генеральним директором Toyota Motor Corporation з 1 квітня замість Акіо Тойоди (правнука засновника компанії) стане нинішній президент Lexus Кодзі Сато. Про це повідомляється на сайті компанії.

66-річний Тойода, який обіймав посаду CEO з 2009 року, залишиться в керівництві Toyota, змінивши на посаді голови ради директорів Такесі Утіямаду.

Агентство Bloomberg вказує, що Сато очолить Toyota у переломний момент. У той час як інші провідні автовиробники світу роблять ставку на електромобілі, Toyota йде власним шляхом, продовжуючи інвестувати в розвиток гібридів, автомобілів із водневим двигуном та традиційних транспортних засобів із двигунами внутрішнього згоряння.

Toyota теж планує витратити $31 млрд у створення 30 моделей електрокарів до 2030 року, але її нинішній гендиректор багато разів казав, що електромобілі – не єдиний шлях розвитку автомобільної промисловості.

Кадзіо Сато - випускник токійського університету Васеда, де здобув бакалаврський ступінь з машинобудування. З квітня 1992 року працює в Toyota Motor Corporation.

На початку 2016 року його призначили головним інженером Lexus International Co., а наступного року підвищили до президента. У вересні 2020 року Сато також призначили президентом Gazoo Racing, автоспортивного підрозділу Toyota.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація