Комітет Ради підтримав списання кредитів на пошкоджені авто та житло

Комітет Ради підтримав списання кредитів на пошкоджені авто та житло

30 листопада 2022
0

Ще в червні цього року у Верховній Раді зареєстрували проект, який регулює питання зі списанням кредитів на автомобілі та житло, знищені в результаті бойових дій. Незважаючи на те, що документ дуже актуальний для багатьох українців, тільки вчора, 28 листопада, пройшло голосування за його фінальну версію.

Як повідомив народний депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк, 24 депутати комітету ВРУ з питань податкової та фінансової політики підтримали законопроект №7441-1. Утримався - один. За його словами до другому читання документ зазнав деяких змін.

Тепер призупинення виплат по кредитам фізособам-заемникам можливо за рухоме та нерухоме майно, яке виявилося на тимчасово окупованій території або в регіонах, де ідуть активні бойові дії, і було знищено або пошкоджено, тільки на основі документів, що підтверджують даний факт.

Анулювання заборгованості можливо на наступних умовах:

  • автомобіль або об'єкт нерухомості (будинок, квартира) станом на 23 лютого 2022 року були єдиними в сім'ї наймача;
  • за договором зайнятості не було заборгованостей більше ніж на 7 днів (це теж за станом на 23 лютого).

Чиновник підкреслив, що до другого читання з документа вилучили обмеження щодо двигуна знищеного в результаті військових дій автомобіля. Подати заявку на списання кредиту можна протягом всього періоду дії в Україні військового положення, а також протягом трьох місяців після його закінчення.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація