Копію суперкара Radford Type 62-2 Pikes Peak Edition продадуть за 1 мільйон доларів

Копію суперкара Radford Type 62-2 Pikes Peak Edition продадуть за 1 мільйон доларів

15 грудня 2023
0

Британська кузовна компанія Harold Radford випустить копію 710-сильного суперкара Radford Type 62-2, який брав участь у Pikes Peak International Hill Climb 2023 року. Під час підйому на гору за кермом серйозно модифікованого боліда в історичному забарвленні John Player Special знаходився американський гонщик Таннер Фауст. У загальному заліку він був лише восьмим, але результату 9 хвилин 37,326 секунд виявилося достатньо щоб виграти виставковий клас. Від переможця перегонів у загальному заліку Робіна Шута Type 62-2 відстав майже на хвилину.

Ця перемога стала серйозним досягненням для Harold Radford, тим більше, що це перший її підйом на Pikes Peak. Компанія вирішила відсвяткувати це випуском Type 62-2 Track Car Edition. Тираж особливого спорткару обмежено 12 одиницями.

Стартовий цінник автомобіля з повністю карбоновим кузовом - 1 мільйон доларів. Кожен екземпляр виготовлять під клієнта, тобто з урахуванням усіх побажань. За бажання, кузов автомобіля покриють 24-каратним золотом, аби у замовника вистачило коштів за це сплатити.

Суперкар Type 62-2 у спецверсії для Pikes Peak дебютував у травні цього року. Це перший за півстоліття автомобіль розроблений ательє Harold Radford разом із Lotus Evora. На відміну від дорожнього Radford Type 62-2, в основі якого лежить алюмінієве шасі, гоночний суперкар побудований навколо карбонового монокока. У рух його наводить 710-сильний мотор, що працює на особливій паливно-масляній суміші, спеціально розробленій Mobil1.

Джерело: Авто Центр
Фото: Motor1

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація