Котушка запалювання від UKR PARTS - найважливіший компонент системи запалення в автомобілі

Котушка запалювання від UKR PARTS - найважливіший компонент системи запалення в автомобілі

11 вересня 2023
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Купівля автомобіля є лише половиною справи, тому що потрібно його надалі обслуговувати, застосовуючи відповідну якість витратних матеріалів та запчастин. Також не зайвим буде знати будову та структуру окремих вузлів та агрегатів, що дозволить самостійно підбирати запчастини та навіть давати майстрам рекомендації щодо ремонту.

В автомобілі всі системи є важливими, і їхнє функціонування визначає ефективність транспорту. Але не треба забувати про систему запалення, адже саме за її допомогою відбувається спалах. Основою цієї системи є автомобільна котушка запалювання, за допомогою якої відбувається передача струму для створення іскри та подальшого горіння палива. Подібна система є виключно у бензинових та газових автомобілях, адже в дизелі займання відбувається за рахунок тиску.

Принцип роботи котушки

Створення іскри необхідно для нормального займання паливоповітряної суміші. Це робиться саме за допомогою котушки запалювання, за допомогою якої відбувається перетворення 12 В із акумулятора для загоряння палива. Необхідно отримати діапазон від 3000 до 25000 В, відповідно таким перетворенням і займатиметься котушка.

У даного пристрою є вторинна та первинна обмотка, а також сердечник. Завдяки створенню магнітного поля відбувається заряджання котушки. Щойно струм не потрапляє, то зібрана енергія створює імпульс, що передається на вторинну обмотку. Після цього збільшується напруга, яка і потрібна для займання палива.

Чому котушки зношуються?

Це природний процес і, як будь-яка інша деталь, згодом її потрібно замінити. Придбати її найзручніше тут https://ukrparts.com.ua/category/katushka-zajiganiya/c-195/, де є велика кількість варіантів під різні моделі авто. Серед основних причин поломки котушки потрібно виділити кілька моментів:

  • закінчення терміну експлуатації;
  • природний знос;
  • перегрів через поломку високовольтних проводів;
  • поломка реле напруги;
  • механічне навантаження;
  • помилки встановлення;
  • несправність проводки у автомобілі.

Котушки запалення не ремонтуються, тому виключно заміна як оптимальний спосіб відновити працездатність системи запалення.

Ціна на ці деталі визначається виходячи з того, які елементи використовуються в конструкції, також яка модель і марка автомобіля. В інтернет-магазині UKR PARTS можна ознайомитись з пропозиціями та зробити вибірку на користь потрібного рішення.

Джерело: UKR PARTS

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація