КрАЗ випробував безпілотний бронеавтомобіль «Спартан»

КрАЗ випробував безпілотний бронеавтомобіль «Спартан»

29 жовтня 2022
0

Компанія «АвтоКрАЗ» свого часу провела на заводському полігоні ходові випробування дистанційно керованого бронеавтомобіля «Спартан». Машина була створена у рамках проекту «Безпілотний автомобіль КрАЗ» спільно з інжиніринговою компанією «Iнфоком Лтд» із Запоріжжя. Остання, нагадаємо, представила кілька років тому безпілотний автомобіль з системою Pilotdrive на базі ЗАЗ «Ланос».

Новий, безпілотний варіант КрАЗ «Спартан» оснащено цілим набором різних датчиків. Крім того, є камера з круговим оглядом - на 360 градусів, і далекомір. Машина також укомплектована ємнісним датчиком, що дозволяє побачити людину на відстані до 18 метрів.

Система Pilotdrive дозволяє бронеавтомобілю легко орієнтуватися на дорозі і розпізнавати різні перешкоди - як мобільні, так і стаціонарні. Дуже важливо, що рулювати бронеавтомобілем КрАЗ можна дистанційно - за допомогою планшета, по цифрових радіоканалах WiFi/Wimax. При цьому далекобійність роботи може досягати від 10 до 50 км.

Для запам'ятовування конкретного маршруту безпілотник обладнаний програмним комплексом SmartDrive c режимом навчання в режимі онлайн Teach - inDrive. Усі координати дотримання повідомляються у базу даних через GPS.

Переваги самокерованого бронеавтомобіля КрАЗ очевидні. Така машина може виконувати спеціальні операції по ліквідації живої сили і техніки супротивника, а також перевозити різні вантажі - від боєприпасів до медикаментів. При цьому машині не потрібний водій. А це означає, що у разі обстрілу автомобіля ніхто не постраждає.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація