Кросовер BMW XM побив рекорд Пайкс-Пік навіть після зіткнення з деревом

Кросовер BMW XM побив рекорд Пайкс-Пік навіть після зіткнення з деревом

06 листопада 2023
0

Влітку 2023 року в США відбувся 101-й в історії старт на гору Пайкс-Пік - одним з учасників знаменитих перегонів Pikes Peak International Hill Climb став перший за понад 40 років самостійний проєкт BMW M. Кросовер BMW XM у флагманському виконанні Label Red боровся за статус найшвидшого серійного автомобіля свого класу, але в підсумку історія сходження із суто спортивного проєкту перетворилася на драматичне дійство з аварією та подоланням її наслідків.

Кросовер BMW XM у флагманському виконанні Label Red з 745-сильною силовою установкою на базі 4,4-літрового бензинового турбомотора V8, 8-ступеневої автоматичної коробки передач та 196-сильного електродвигуна на старт вивів головний інструктор з водіння фірмової школи BMW Performance Метт Маллінз.

Перша спроба підкорити легендарну трасу в рамках офіційних змагань завершилася аварією - виліт з дороги призвів до зіткнення з деревом, після чого машині відірвало переднє праве колесо. Каркас безпеки виявився не пошкодженим, тому автомобіль швидко відновили й BMW скористалася програмою Pikes Peak International Hill Climb, яка дозволяє встановлювати офіційний час траси поза днем гонки.

21 вересня Метт Маллінз проїхав дистанцію «Гонки у хмари» на BMW XM Label Red за 10 хвилин 48,60 секунд, що зробило автомобіль найшвидшим гібридним кросовером траси. А ось до статусу найшвидшого серійного кросовера BMW XM дотягнутися не вдалося - цей рекорд залишився за Lamborghini Urus Performante з результатом 10 хвилин 32,06 секунди.

Джерело: Мотор
Фото: BMW

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація