Кросовер Dacia Bigster спіймали на випробуваннях

Кросовер Dacia Bigster спіймали на випробуваннях

23 вересня 2024
0

Новий кросовер Dacia Bigster готується до прем'єри, яка відбудеться вже наступного місяця, але прототип машини все ще проходить дорожні випробування, де його помітили фотошпигуни.

Судячи з фото, Bigster отримає фари, оформлені як у нового Duster. Йдеться як про ходові вогні у формі «ігреків», так і про парні світлові смужки, які їх з'єднують, а в центрі, очевидно, знаходиться логотип бренду. Інакший вигляд має лише малюнок решітки радіатора: у Bigster це візерунок «ялинка», а у Duster - великі прямокутники.

У нижню частину переднього бампера Dacia Bigster інтегрований великий повітрозабірник, оформлений у вигляді сітки з великими осередками. Ще майбутній кросовер оснастять традиційними зовнішніми дзеркалами, звичайними дверними ручками, рейлінгами та спойлером на верхній частині багажних дверей. Очікується, що ліхтарі у нього теж будуть оформлені, як в актуального Duster.

Раніше передбачалося, що Dacia Bigster буде семимісним кросовером, проте тепер з'явилася інформація, що салон новинки буде розрахований на п'ятьох пасажирів (мовляв, таке рішення було ухвалено, щоб Bigster не забирав клієнтів в іншої моделі бренду - Jogger). Відомо, що довжина нового SUV складе близько 4,6 метра.

У салон фотошпигуни поки що не зазирнули. Можна припустити, що оформлення передньої панелі та центральної консолі буде запозичено у «Дастера»: у цьому випадку у топових виконань буде 7-дюймова віртуальна панель приладів, а також інформаційно-розважальна система з діагоналлю екрана 10,1 дюйма.

В основу серійного варіанта Dacia Bigster ляже платформа CMF-B, як у «Дастера». Очікується, що з молодшим братом кросовер поділить і техніку. Нагадаємо, у Європі Duster пропонується у трьох модифікаціях. Стартова TCe 130 оснащується м'якогібридною установкою з 1,2-літровою бензиновою турботрійкою (130 к.с.), яка працює в тандемі з 48-вольтовим стартер-генератором. Другий варіант - Eco-G 100 - отримав двопаливний трициліндровий 1,0-літровий турбомотор (бензин і пропан; 100 к.с.).

У топової версії Hybrid 140 - гібридна установка, в основі якої лежить 1,6-літровий 4-циліндровий «атмосферник» (94 к.с.) в комплекті з 49-сильним електромотором, стартер-генератором і батареєю ємністю 1,2 кВт.год. Сукупна віддача системи дорівнює 140 к.с.

Очікується, що дилери румунської марки почнуть приймати замовлення на Dacia Bigster ближче до кінця поточного року, а продажі новинки стартують на початку 2025-го.

Джерело: Колеса
Фото: Motor.es

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація