Кросовер Volvo EX30 буде абсолютно новим автомобілем

Кросовер Volvo EX30 буде абсолютно новим автомобілем

24 січня 2023
1

Ще минулого року стало відомо, що Volvo випустить новий компактний кросовер EX30. Ця модель буде за замовчуванням електрична: виробник не збирається випускати навіть гібридних модифікацій. Тепер стало відомо, що офіційна презентація Volvo EX30 2024 намічена на 15 червня.

Водночас розробники розкрили нові особливості шведської моделі. Так, кросовер виявиться дешевшим за XC40. Ця модель стане одним із ключових продуктів шведської марки на найближчі роки. Зокрема, Volvo зробить ставку на EX30 через те, що автомобіль коштуватиме порівняно дешево. Цей кросовер покликаний допомогти компанії до 2026 року збільшити обсяги продажів електрокарів на світовому ринку. За попередніми даними, автомобіль практично відразу після презентації почнуть постачати офіційним дилерам.

Разом з цим Volvo має намір інакше позиціонувати новий EX30, ніж інші моделі. Основний контингент покупців автомобілів шведської марки - вікові водії. Новий EX30 орієнтуватиметься на молодих. Саме тому кросовер буде відносно дешевим. Але він запропонує великий запас ходу та просторий для своїх розмірів салон. Крім того, Volvo EX30 планують продавати через інтернет. Причому кросовер мають намір здавати в оренді за підпискою, що також має привернути увагу молодих водіїв.

Озвучена інформація поки не дає уявлення про те в скільки оцінять шведську новинку. Відомо, що її основу становитиме платформа SEA, яка підтримує встановлення батарей різної ємності. Найімовірніше, шведський кросовер запропонують у одномоторному виконанні.

Джерело: UAMotors

Обговорення новини

NISOLEK  

Виглядає круто. Хоч я і не люблю електро-дудки але цю я б розцінював для придбання.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація