Культове американське авто 70-х понад 30 років простояло покинутим

Культове американське авто 70-х понад 30 років простояло покинутим

28 червня 2023
0

У США виявили покинутий Plymouth Road Runner 1970 року. Знаменитий спортивний автомобіль не виїжджав на дороги з 1991 року. Відео зі знахідкою з'явилося на Youtube-каналі Dead Dodge Garage.

Plymouth Road Runner активно використовували в драгрейсингу, проте на початку 90-х машина застаріла і потребувала ремонту. Її поставили в гараж і забули про неї.

Спортивне авто потребує реставрації. На його кузові видно сліди аварії, в яку Plymouth Road Runner потрапив під час перегонів. Крім того, машина напіврозібрана, а глушник злетів із кріплень.

Проте, спорткар комплектний і його реставрація не буде складною. Оригінальний мотор знято з авто і збережено, а під капотом встановлено аналогічний V8. Road Runner відновлять, тим паче, що модель доволі цінна.

Цей Plymouth Road Runner 1970 року належить до рідкісної зарядженої версії 440 Six Pack - всього випущено лише 433 таких купе. Головна її особливість - 7,2-літровий 390-сильний V8. З 3-ступінчастою автоматичною КПП розгін до 100 км/год займав 6 с, а максимальна швидкість перевищувала 200 км/год.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація