Культове авто Джеймса Бонда продали за 3,2 мільйони доларів

Культове авто Джеймса Бонда продали за 3,2 мільйони доларів

30 вересня 2022
0

У Великій Британії на аукціоні Christie's продали Aston Martin DB5 Джеймса Бонда. За автомобіль із фільму «Не час помирати» віддали 2,9 мільйонів фунтів стерлінгів ($3,2 мільйони) - більше, ніж передбачалося спочатку. Про це повідомляє офіційний сайт Aston Martin.

Це не справжній Aston Martin DB5, а ретельно виконана копія культового авто Бонда, побудована спеціально для зйомок фільму. Справа в тому, що машина використовувалася не тільки Денієлом Крейґом, а й каскадерами для трюків, а тому зазнала серйозних пошкоджень.

Звичайно, ніхто не ризикнув би розбити оригінальний Aston Martin DB5. Усього випущено лише 1 059 таких авто й зараз їх ціна перевищує мільйон доларів. Тому на заводі Aston Martin збудували сім його реплік.

Для фільму копію Aston Martin DB5 оснастили шпигунськими гаджетами. У його фарах заховані висувні кулемети, а з багажника вистрілюють ракети. Номери авто агента 007 змінюються натисканням кнопки, а крісла виконані катапультованими за сюжетом фільму.

Після зйомок авто Джеймса Бонда вирішили не відновлювати, тому на кузові видно вм'ятини та подряпини. Оскільки це каскадерська машина для кіно, то на ній заборонено їздити по дорогах загального користування.

Крім DB5, з молотка пішли ще два Aston Martin, які засвітилися у фільмі «Не час вмирати». Купе V8 Vantage 1981 продали за 703 000 доларів, а новий Aston Martin DBS Superleggera - за $449 000. Усі виручені на аукціоні кошти передали на благодійність.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація