Культове авто з фільму «Достукатися до небес» повернули на ринок у новому форматі

Культове авто з фільму «Достукатися до небес» повернули на ринок у новому форматі

29 листопада 2023
0

Легендарний Mercedes-Benz SL Pagoda повертається. Знамените авто з фільму «Достукатися до небес» перетворили на електромобіль і випускатимуть невеликими серіями. 

Саме це ательє з Техасу і виконує тюнінг Mercedes-Benz SL Pagoda. Вона спеціалізується на реставрації класичних авто і перетворенні їх на електрокари.

За основу взято версію Mercedes-Benz 280 SL. Замість 2,8-літрової бензинової шістки потужністю 170 сил він отримав електромотор на 300 к.с. і 500 Нм. Це істотно поліпшило динаміку кабріолета.

Акумуляторна батарея на 62 кВт.год дає змогу проїхати близько 280 км без підзарядки. Також замінено гальма і рульове управління.

Кузов і салон Mercedes-Benz 280 SL реставрують і залишають максимально автентичними. Втім, кабріолет все ж отримує сучасні прилади, кондиціонер і аудіосистему з тачскріном, але їх маскують «під старовину».

Електромобіль Mercedes-Benz 280 SL недешевий - 250 000 доларів. Якщо замовник уже має кабріолет, то сама переробка його на електромобіль обійдеться у 135 000 доларів.

Джерело: Фокус
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація