Культову Mazda RX-7 з «Форсажу» виставили на продаж

Культову Mazda RX-7 з «Форсажу» виставили на продаж

24 квітня 2023
0

Тюнінгований спорткар Mazda RX-7 з культової кіносаги «Форсаж» піде з молотка. Франшиза «Форсаж» налічує вже з десяток фільмів, тому нестачі в автомобілях-кінозірках із цієї саги немає. Але далеко не всі картини та машини стали культовими у поціновувачів «Форсажу», тому черговий лот аукціону Mecum становить особливий інтерес для шанувальників Голлівуду та тюнінг-культури - на торгах з'явилася Mazda RX-7 із оригінального The Fast and the Furious зразка 2001 року. Крім того, машина знімалася і у другому фільмі 2 Fast 2 Furious із 2003 року.

Автомобіль був підготовлений фахівцем Едді Полом для Universal Studios спеціально для зйомок у фільмі «Форсаж» - на продаж виставлений один із п'яти примірників спорткара, що знімали в першій частині в ролі машини Домініка Торетто. Зовнішній вигляд Mazda RX-7 не повинен вводити в оману, тому що це єдиний автомобіль, який грав роль і в «Подвійному форсажі» - там замість Вина Дизеля за кермом був Аморі Ноласко в образі Оранжа Джуліуса.

Крім забарвлення в колір «Kolor Ultra Orange Pearl» і стрітрейсерської лівреї машина має обважування Versus, капот від моделі J-Spec, протитуманні фари Cat 2 і 18-дюймові колеса Motegi Ro_Ja, чорно-червоні сидіння Sparco і ряд аксесуарів в салоні. При цьому Mazda RX-7 повністю стандартна - під капотом у неї роторний 255-сильний 1,3-літровий мотор 13B, який поєднується з 5-ступінчастою механічною коробкою передач.

Натомість на машину встановлено вогнемет, який, втім, використовувати на дорогах заборонено. В решті купе покоління FD повністю готове до експлуатації на дорогах загального користування. За автомобіль з історією, підтвердженою документально, оригінальним костюмом Оранжа Джуліуса та іншими аксесуарами організатори торгів розраховують виручити щонайменше 40 тисяч доларів.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація