Китайська Chery хоче купити Maserati

Китайська Chery хоче купити Maserati

21 жовтня 2024
0

Легендарний італійський виробник спорткарів та моделей бізнес-класу, Maserati переживає не найкращі часи та зазнає збитків. На цьому тлі в автоіндустрії поповзли чутки, що купити Maserati виявила бажання китайська компанія Chery.

Через погані фінансові показники Stellantis глава мультибрендового концерну Карлос Таварес публічно заявив, що компанія закриє нерентабельні бренди. Ця заява зробила долю Maserati гарячою темою для обговорення.

Європейський та американський ринки відразу ж відреагували очікуваннями, що Maserati буде поглинена іншою італійською компанією - Ferrari, враховуючи довгу та складну спільну історію двох брендів. Однак Stellantis швидко спростував ці чутки. А нещодавно з'явилися повідомлення про те, що італійський уряд розглядає можливість дозволити китайському концерну Chery придбати Maserati, оскільки він «визнає амбіції Chery вийти на ринок автомобілів високого класу».

Мотивація Chery до такого придбання полягає у необхідності мати у своєму портфелі більш престижний бренд для руху «вгору» та посилення своєї присутності за межами Китаю. У першій половині 2023 року Chery стала найбільшим експортером серед китайських автовиробників, обігнавши як групу SAIC, так і гіганта електромобілів та гібридів BYD.

Але перехід Chery на автомобілі «на нових джерелах енергії» (NEV) пройшов не так гладко. На китайському ринку, наприклад, Chery у цьому сегменті залишається в тіні своїх конкурентів - BYD, Geely, Great Wall та Xiaomi Auto. Оскільки NEV розглядаються як один з головних шляхів до розширення присутності за кордоном та захоплення частки ринків інших країн, Chery тут стикається з потенційною кризою, якщо швидко не змінити підхід до діяльності компанії поза Китаєм.

Таким чином, поступово просуваючись на ринок автомобілів вищого класу та використовуючи переваги китайського виробництва (низька вартість, технології, масштаби тощо), Chery може прокласти собі шлях для позиціювання свого бренду через придбання італійської Maserati.

Джерело: 5 Колесо
Фото: Maserati

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація