Китайське місто заборонило автомобілі Tesla під час візиту Сі Цзіньпіна

Китайське місто заборонило автомобілі Tesla під час візиту Сі Цзіньпіна

27 липня 2023
0

Електромобілі Tesla опинилися під забороною в китайському місті Ченду. Їх експлуатацію заборонено в кількох районах міста. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Обмеження діятимуть у п'ятницю, 28 липня. Саме тоді в Ченду стартує Літня універсіада, і на її урочисте відкриття прибуде глава КНР Сі Цзіньпін.

Саме в районах, які відвідає китайський лідер, і введено заборону на експлуатацію Tesla. Примітно, що автомобілі інших марок можуть пересуватися по місту.

Річ у тім, що електромобілі Tesla оснащені системою зовнішнього відеоспостереження. У режимі Sentry Mode камери постійно знімають місцевість навколо авто.

Таке рішення покликане зафіксувати за потреби момент ДТП або зафіксувати на камеру викрадачів авто чи вандалів. Однак китайська влада боїться, що на відео потраплять секретні дані.

Це не перший випадок такої заборони для Tesla в Китаї. Раніше електромобілям американської марки заборонили наближатися до військових баз у країні, а також до державних курортів, де відпочивають представники китайської влади.

Ілон Маск заявив, що все відео з камер Tesla в Китаї не залишає країну та зберігається на місцевих серверах. Проте влада не відмовилася від обмежень.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація