Китайський автомобілі можна викрадати за допомогою Aliexpress

Китайський автомобілі можна викрадати за допомогою Aliexpress

21 липня 2023
0

Китай, відомий своїм виробництвом автомобілів, зіштовхнувся із проблемою, пов'язаною із захистом своїх транспортних засобів від угону.

Порівняльні дослідження показали, що китайські автомобілі значно гірше захищені від угону порівняно зі своїми європейськими аналогами. Особливістю є те, що коди для відкриття машини можна отримати лише дізнавшись VIN-номер. Така вразливість може бути використана для крадіжки автомобілів або їх компонентів, а також інших злочинів. Коди виробника можна купити на Aliexpress або отримати у дилера, що робить захист від викрадення марним.

VIN-номер або Vehicle Identification Number - унікальний ідентифікаційний номер кожного автомобіля. Дослідники виявили, що дізнавшись VIN-номер, викрадачі можуть легко отримати спеціальні коди і відкрити автомобіль, що робить злочин більш простим і безкарним.

Ця слабкість китайських автомобілів викликала занепокоєння та тривогу серед власників та експертів з безпеки автомобілів. Вони відзначають, що це серйозна вразливість, яка дозволяє викрадачам швидко та легко отримати доступ до транспортного засобу та позбавити його власника.

Джерело: T4

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація