Китайський автовиробник Avatr планує купити стартап HiPhi

Китайський автовиробник Avatr планує купити стартап HiPhi

11 квітня 2024
0

У кількох китайських профільних ЗМІ з'явилась інформація, що автовиробник Avatr планує придбати стартап з розробки електромобілів HiPhi та врятувати його банкротства. Після оприлюднення даної інформації у Avatr швидко почали спростувати новини про можливе партнерство та придбання.

На відміну від багатьох інших брендів електромобілів, які з'явилися в Китаї в останні роки, HiPhi не належить старим та добре відомим автовиробникам. Натомість його материнська компанія Human Horizons була створена з нуля засновником Дін Леєм у 2017 році до запуску HiPhi у 2019 році. Бренд уже випустив три моделі: Z, X та Y.

Однак для компанії настали важкі часи. У лютому компанія оголосила про припинення виробництва на півроку. У той час Лей зазначив, що у фірми буде лише три місяці, щоб повернутись.

У понеділок у Китаї з'явилося нове повідомлення про те, що компанія Avatr Technology, яка належить компанії Changan і виробнику батарей CATL, придбає 51% акцій HiPhi. Хоча Avatr відхилив цю новину, вона не зовсім безпідставна. Лей дійсно відвідав підприємство Changan у лютому та зустрівся з головою правління фірми Чжу Хуаронгом. Однак залишається незрозумілим, чи стосувалися їхні розмови потенційного придбання.

Незважаючи на заперечення, дві компанії все ще можуть вести дискусії за лаштунками. Як зазначає CarNewsChina, з технічної точки зору Avatr заперечує, що він купив HiPhi, а не те, що він може вести переговори з HiPhi про таке придбання.

Якби Avatr придбав контрольний пакет акцій HiPhi, було б цікаво подивитися, що він вирішить зробити з брендом. Він може просто надати компанії кошти, необхідні для відновлення виробництва, або почати використовувати деякі технології та системи HiPhi у своїх власних авто.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація