Китайський бренд обходить Tesla і стає найпопулярнішим виробником електрокарів

Китайський бренд обходить Tesla і стає найпопулярнішим виробником електрокарів

28 грудня 2023
0

Китайська компанія BYD, ймовірно, обійде Tesla і стане найпопулярнішим виробником електромобілів у світі. Бренд досягнув цього навіть без виходу на ринок США.

Загалом до грудня BYD продав у всьому світі 3,13 мільйона авто. Завдяки цьому BYD обійшов бренд Suzuki та потрапив до десятки найбільших за продажами автовиробників (9 місце).

У минулому кварталі BYD, який називає себе «найбільшим автомобільним брендом, про який ніколи не чули», продав лише на 3456 авто менше у світі, ніж Tesla. А вже в цьому кварталі BYD, за прогнозами, китайський бренд випередить американського суперника, пише Bloomberg.

BYD не так добре відомий на світовій арені (авто виробника майже немає в Європі та США), утім якщо бренд опанує і ці ринки, Tesla буде ще важче витримувати конкуренцію. Генеральний директор BYD, мільярдер Ван Чуанфу націлювався на те, аби випередити Tesla, ще в перші дні після створення нової компанії у сфері електромобілів.

Його бренду вдалося наблизитися до цього, зокрема, завдяки ціновій політиці. Поки Маск заявляв, що чимало споживачів не можуть дозволити собі його авто через високі відсоткові ставки, BYD випустила пів дюжини моделей, які коштують набагато дешевше за Model 3 - найдешевший седан від Tesla. Роль в успіху компанії відіграло й те, що це один з небагатьох автовиробників, який виготовляють власні батареї (колись BYD був постачальником літій-іонних батарей для техногігантів Motorola та Nokia).

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація