Китайський BYD побудує автомобільний завод у Мексиці

Китайський BYD побудує автомобільний завод у Мексиці

15 лютого 2024
0

Китайська компанія BYD Auto продовжує експансію на світові ринки й планує створити нові експортні центри, зокрема в США. Як заявив у інтерв'ю закордонним ЗМІ голова BYD Mexico Чжоу Цзоу, компанія розглядає можливість будівництва заводу у Мексиці.

Ця країна - важливий ринком із величезним потенціалом. На Мексику звернула увагу ціла низка автовиробників. Плани налагодити місцеве виробництво електромобілів підтвердили Kia, BMW та Stellantis. Південнокорейська марка оголосила, що вироблятиме електромобілі у штаті Нуево-Леон. У цьому ж штаті побудує свою наступну гігафабрику Tesla.

Для BYD однією з головних переваг будівництва заводу у Мексиці являється зниження вартості експорту до США. Угода між Мексикою, США та Канадою передбачає, що щонайменше 75% автозапчастин мають вироблятися в одному з цих трьох регіонів, щоб користуватися тарифними пільгами. Крім того, «Закон про зниження інфляції», прийнятий в США у 2022 році, передбачає суворі вимоги до закупівель акумуляторів. Щоб претендувати на 7500 доларів державної субсидії, електромобіль повинен використовувати акумуляторний блок не китайського виробництва.

На даний момент BYD пропонує в Мексиці цілу лінійку своїх моделей, включаючи електромобілі Han, Tang, ATTO 3, Dolphin, Seal та плагин-гібрид Song PLUS DM-i. Також на місцевому ринку доступні суто електричні автобуси та продукти шасі бренду.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація