Китайці побудували «військовий» позашляховик із дроном на борту

Китайці побудували «військовий» позашляховик із дроном на борту

25 листопада 2023
0

Журналісти Motor1 знайшли у китайської Dongfeng Motor Group автомобіль, який міг би зацікавити американців. Йдеться про повнорозмірний «військовий» позашляховик Mengshi 917 або M-Hero 917, який вийшов на китайський ринок влітку цього року. У компанії його називають молодшим, але зловіснішим братом американського GMC Hummer.

Назва Mengshi перекладається як «лютий воїн». Концепт позашляховика Mengshi M-Terrain EV SUV компанія показала у серпні 2022 року, а серійна версія флагмана дебютувала у січні 2023. На конвеєр модель поставили лише у квітні, після кількох місяців, витрачених на отримання дозвільної документації.

Побудований на рамному шасі, зовні Dongfeng M-Hero 917 виглядає немов вирубаний сокирою. Але справді схожим на військовий автомобіль його роблять міцний бампер та матово-чорне покриття кузова.

При цьому все найцікавіше ховається у салоні. Внутрішні ручки дверей M-Hero 917 нагадують пістолет Desert Eagle. Два важелі на центральній консолі виглядають як дроселі літака. З їхньою допомогою перемикається коробка передач та режими їздової електроніки. На передній панелі розташувалися три дисплеї: цифрова панель приладів, навігаційна система та «мультимедійка».

Ще одна «фішка» M-Hero 917 - дрон, який керується голосом із салону автомобіля. Пропонується він за доплату 14 000 доларів. Не забули розробники й про «крабовий розворот». Реалізований він завдяки задній системі кермового управління, що відключається. Таку ж здатність має й Hummer EV.

На китайському ринку M-Hero доступний у повністю електричній та гібридній модифікаціях. Електрична версія використовує чотири електродвигуни сумарною потужністю 1088 к.с. та батарею NMC ємністю 140 кВт.год. Запас ходу - 505 км за CLTC. Час прискорення від 0 до 100 км/год - 4,2 секунди.

Гібридний M-Hero оснащений трьома електродвигунами сукупною потужністю 816 к.с. та 1,5-літровим чотирициліндровим турбомотором, що використовується як «подовжувач запасу ходу». Ємність тягової батареї - 66 кВт.год. Змішаний запас ходу - 1032 км. Від 0 до 100 км/год гібридний позашляховик прискорюється за 6 секунд. Максимальна швидкість обмежена на 195 км/год.

У Китаї цінник Dongfeng M-Hero 917 стартує від 87500 доларів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація