Київ отримав із Німеччини партію автобусів Mercedes-Benz

Київ отримав із Німеччини партію автобусів Mercedes-Benz

15 квітня 2023
0

Закордонні партнери продовжують підтримувати Україну сучасним громадським транспортом. Так, днями з Німеччини до Києва прибула чергова партія автобусів - чотири одиниці Mercedes-Benz Citaro. Вони всі низькопідлогові, обладнані системою відеоспостереження та Wi-Fi. Три автобуси, 12-метрові, передано Гамбургом. А один, 18-метровий зчленований, особливо великий місткості, прибув із міста Галле.

Якщо уважно придивитися, то видно, що «гармошка» дещо відрізняється дизайном носової частини: передня маска тут трохи виступає і має горизонтальні молдинги, також є відмінності і в покажчиках повороту. Це дорейстайлінгова модель, яка випускалася з 1997 до 2004 року включно.

А ось машини-«одиначки» вже з фейсліфтингом, з більш «чистою» передньою маскою, що має характерне проштампування фальш-радіаторної решітки. Такі автобуси з'явилися в 2005 році, проте ненадовго, оскільки вже наступного року були замінені машинами з більш серйозним рестайлінгом.

Як зазначив мер Києва Віталій Кличко, який особисто оглянув автобуси Mercedes-Benz Citaro, що прибули, столиця на сьогоднішній день дуже потребує збільшення рухомого складу міського громадського транспорту, так само як і спецтранспорту для комунальних служб. З початку повномасштабної війни рф проти України Київ вже отримав як гуманітарну допомогу 76 автобусів (включаючи вищезгадані чотири), 40 карет швидкої допомоги та 40 пожежних автомобілів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація