Київ підписав контракт з Onur на протиаварійний ремонт мосту Метро

Київ підписав контракт з Onur на протиаварійний ремонт мосту Метро

16 липня 2024
0

Комунальна корпорація «Київавтодор» у понеділок, 15 липня, підписала договір з турецькою компанією Onur на протиаварійний ремонт мосту Метро. Про це повідомляється в системі Prozorro.

Компанія зобов'язалася виконати роботи за 1,995 млрд грн (зокрема на 2024 рік передбачене фінансування розміром 31,5 млн грн). Договір уклали на строк до 31 грудня 2026 року.

Генеральний директор Київавтодору Олександр Федоренко в січні казав, що міст Метро треба капітально відремонтувати, але для початку здійснять тільки протиаварійні заходи у вигляді облаштування підтримувальних конструкцій для дефектних елементів.

«Це будуть спеціальні металеві конструкції, які вмонтують в дно ріки, влаштовані палі, будуть стояти опори й насунута металева ферма, що підтримуватиме прогонові будови. Наявні дефекти можуть призвести до певних подальших руйнувань конструкції. Ситуація не критична, але потрібно цим питанням займатися», - розказав він в інтерв'ю Вечірньому Києву.

Гарантійні терміни на гумові опорні частини становитимуть 15 років; на антикорозійний захист металоконструкцій, домкрати вантажопідйомністю 100 тонн та підтримувальні металеві конструкції - 10 років.

У 2023 році КМДА з посиланням на оцінки європейських фахівців повідомляла, що перебудувати міст Метро коштує щонайменше 500 млн євро (це понад 22 млрд грн за нинішнім курсом).

До повномасштабної війни розроблявся проєкт і обговорювалося фінансування об'єкта із залученням експертів ЄБРР. Війна цю співпрацю поставила на паузу, тому місто почало розробляти проєкт першочергових протиаварійних робіт та вирішило розпочати оновлення мосту Метро з 2024 року.

Джерело: LIGA.net
Фото: Вандаровка

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація