Київ захлинається від надмірної автомобілізації

Київ захлинається від надмірної автомобілізації

02 грудня 2023
1

Власником автомобіля є кожен третій житель столиці. Якщо у січні 2019 року в столиці було зареєстровано 927 тис. автомобілів, то в січні 2022 року їх кількість зросла до 1,375 млн. Про це повідомили у проекті Міської цільової програми розвитку транспортної інфраструктури міста Києва на 2024-2025 роки.

«Навантаження на автомобільну мережу столиці, яка була розрахована на 500 тис. машин, збільшилося більше ніж у два рази, що є наслідком зростання кількості приватних автомобілів, приміського та транзитного транспорту», - повідомляють автори проекту.

Це призводить до перевантаженості доріг автотранспортом, зношення автошляхів та зростання заторів на дорогах, що негативно впливає на якість довкілля та міську мобільність. Зазначається, що в умовах війни відновлення та ремонт проводиться частково:

«Враховуючи обмежене фінансування, комунальні шляхово-експлуатаційні підприємства виконують роботи лише в рамках поточного (дрібного) ремонту (ліквідації аварійної ямковості) та забезпечують роботи з утримання і ремонту вулично-дорожньої мережі для підтримання належного рівня безпеки дорожнього руху та її санітарно-технічного стану», - додають у проекті.

А також наводять статистику:

«Автотранспортна мережа м. Києва, що є частиною вулично-дорожньої мережі налічує 2230 вулиць загальною протяжністю 1665,7 км, з яких 727,01 км вулиць загальноміського і районного значення та 938,7 км вулиць місцевого значення, 273 пішохідні переходи, 175 мостів, шляхопроводів, естакад та тунелів, більше 138 тисяч вуличних світильників та 44 тисячі світлоточок ілюмінації».


Джерело: Великий Київ

Обговорення новини

legioner748  

Так а що вони хотіли?! Війна, людям потрібна мобільність. Чи в ранкову тривогу не доїхати на роботу (міський транспорт не працює, а в приватний не влізти уже) і т.д. Машин на дорогах не стало більше, ніж до війни, більша частина просто стоїть біля будинків. Інша частина купується в Києві, перереєстровується в Києві і їде кудись в область

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація