Lamborghini показала останній Aventador LP 780-4 Ultimae

Lamborghini показала останній Aventador LP 780-4 Ultimae

20 листопада 2022
0

Історія суперкара Lamborghini Aventador добігла кінця - у листопаді 2022 року італійський автовиробник передав клієнту останній екземпляр Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae Coupe. Право придбати унікальну машину розіграли з 19 по 21 квітня 2022 року в рамках аукціону RM Sotheby's, а разом з автомобілем покупцеві передали незамінний токен NFT, створений художницею Кріст Кім і музикантом Стівом Аокі, причому творці особисто зустрілися з власником.

Версія LP780-4 Ultimae включає 350 купе і 250 родстерів, оснащених атмосферним 6,5-літровим V12 потужністю 780 кінських сил (720 Нм крутного моменту). Мотор дозволяє 1550-кілограмовому повнопривідному суперкару розганятися з місця до 100 кілометрів на годину за 2,8 секунд, до 200 - за 8,7 секунд, а максимальна швидкість становить 355 кілометрів на годину.

Технічно фінальний суперкар не відрізняється від інших екземплярів Ultimae, але кузов у нього оформлений особливим чином. Кріста Кім і Стів Аокі разом із фахівцями заводської програми персоналізації Ad Personam створили особливий чорно-синій градієнтний малюнок, а в салоні з'явилися характерні помаранчеві акценти.

Декор обумовлений NFT, оскільки у віртуальному світі силами художника та композитора створили окремий цифровий всесвіт для Lamborghini Aventador, а джерелом натхнення для цього токена стали заходи сонця на Марсі. NFT включає не лише візуальну складову, а й унікальний саундтрек.

За свій Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae Coupe неназваний покупець заплатив 1603125 доларів. Крім самого автомобіля власник купе отримав право особисто зустрітися з Кріст Кім і Стівом Аокі, а також для почесного клієнта провели VIP-екскурсію по музею та виробничій лінії італійського автовиробника.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація