Lamborghini розробить наступника Huracan без підтримки Audi

Lamborghini розробить наступника Huracan без підтримки Audi

27 червня 2023
0

Керівник Азіатсько-Тихоокеанської філії марки Франческо Скардаоні заявив журналістам, що рекордний прибуток Lamborghini дозволить випустити суперкар без участі інших марок концерну Volkswagen.

«Ми можемо інвестувати величезні суми в дослідження та розробки, а також створення власної платформи», - підтвердив топ-менеджер.

Технічних подробиць про наступника Huracan немає.

Франческо Скардаоні підтвердив, що Lamborghini отримала «зелене світло» на самостійну розробку суперкара. Інженери італійської марки зможуть користуватися технологіями, перевіреними іншими брендами, проте обмежень та компромісів стане набагато менше. Lamborghini матиме можливість створити платформу, яка найкраще відповідає ДНК марки.

Lamborghini Huracan та його попередник Gallardo були розроблені спільно з Audi, що дозволило поділити витрати на проектування. Тепер італійській марці не потрібен німецький близнюк: наступник R8 може стати електромобілем, а «молодший» суперкар із Санта-Агата-Болоньєзе виявиться гібридом, що заряджається. За попередніми даними, послідовник Huracan перейде на турбомотор V8.

Ключ до фінансового успіху Lamborghini - продажі Urus. На кросовер припадає майже 60 відсотків продажів італійської марки. За підсумками 2022 року операційний прибуток збільшився на 56 відсотків, досягнувши позначки 614 мільйонів євро. Доходи, отримані від продажу кожного автомобіля, також зростають з року в рік.

Джерело: Мотор
Фото: The Drive

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація