Lamborghini Urus освоїв нову «професію» - транспортування донорських органів

Lamborghini Urus освоїв нову «професію» - транспортування донорських органів

15 грудня 2023
0

Lamborghini передала італійським поліцейським спеціальний Urus, оснащений обладнанням для перевезення донорських органів. Це вже шостий автомобіль бренду, який надійшов на службу до місцевої поліції.

Він побудований на версії Performante та переобладнаний за тією ж схемою, що й суперкари Gallardo та Huracan, які також використовуються для високошвидкісного перевезення органів. Для цього в багажнику кросовера встановили спеціальний відсік, що охолоджується. Окрім донорських органів у ньому можна перевозити плазму крові.

Особливу ліврею для поліцейського Urus розробили фахівці центру дизайну марки. У ній класичний синій відтінок італійської поліції поєднується із білим. На двері кросовера нанесені логотипи поліції зі світловідбиваючої плівки, в які інтегровано мотив італійського прапора. На даху кросовера встановлена синя світлодіодна люстра та двотональна сирена.

У п’ятимісному салоні розмістили броньовану скриньку для зброї та спеціальне місце для дефібрилятора. Над приладовою панеллю встановлено відкидний дисплей для повідомлень.

З швидкою доставкою органів Lamborghini Urus справляєтимеся завдяки мотору V8 із подвійним турбонаддувом. Віддача агрегату - 675 к.с. та 850 Нм крутного моменту. Від 0 до 100 км/год кросовер прискорюється за 3,3 секунди та розвиває максимальну швидкість 306 км/год.

Lamborghini співпрацює з італійською поліцією вже 20 років. Цей Urus використовуватиметься дорожньою поліцією з 2024 року. Найшвидший серійний кросовер Пайкс-Пік приєднається до Huracan LP610-4, який вже пристуній у поліцейському парку країни.

Джерело: Авто Центр
Фото: Motor1

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація