Lamborghini запровадила чотириденний робочий тиждень для своїх робітників

Lamborghini запровадила чотириденний робочий тиждень для своїх робітників

06 грудня 2023
0

Італійський автовиробник Lamborghini у вівторок уклав угоду із профспілками про запровадження чотириденного робочого тижня для своїх працівників виробничих професій. Про це повідомляє Reuters.

Профспілки FIOM та FIM-CISL назвали укладену угоду «історичною», оскільки вперше в Європі в автомобільній промисловості вдалося досягти значного скорочення робочого часу компанії не просто без скорочення заробітної плати персоналу, а й з її підвищенням.

Відтак виробничі працівники Lamborghini, які працювали в дві зміни, чергуватимуть п'ятиденний тиждень із чотириденним, загалом скорочуючи 22 робочі дні на рік. Ті з них, хто працює в три зміни, включно з нічними, матимуть п'ятиденний робочий тиждень, який чергуватиметься із двома чотириденними, у результаті чого на рік буде скорочено 31 робочий день, зазначили профспілки.

Що стосується оплати праці - угода включає збільшення на 50% змінних бонусів, які виплачуються працівникам, а також збільшення одноразового бонусу в розмірі понад 1000 євро, який нарахують їм цього місяця.

Укладена Lamborghini угода є частиною ширших змін рамкового контракту, за яким працюють виробничі співробітники. Він також передбачає створення 500 нових робочих місць, підвищення річної заробітної плати та введення додаткових трудових пільг.

Джерело: Укрінформ

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація