Латвія з 15 лютого починає конфіскувати автомобілі з російськими номерами

Латвія з 15 лютого починає конфіскувати автомобілі з російськими номерами

14 лютого 2024
0

З 15 лютого перебування на території Латвії автомобілів з російськими номерами може призвести до конфіскації. Під дію закону, ухваленого Сеймом країни 2 листопада 2023 року, потрапляють усі транспортні засоби, не перереєстровані за латвійським законодавством. На це їхні власники мали більше трьох місяців, які закінчуються сьогодні, 14 лютого. Усі незгодні з нормою закону мали вивезти свої автомобілі на територію Росії.

Надалі знаходитися в Латвії «російський» транспорт може лише в режимі транзиту та за умови реєстрації у системі CSDD. Максимальний термін перебування - 24 години. Після їх закінчення транспортний засіб також підлягає конфіскації.

Зі слів міністра внутрішніх справ Латвії Ріхардса Козловскіса, поліція не влаштовуватиме рейди у пошуках порушників, але вживатиме заходів у разі виявлення. Також він закликав громадськість повідомляти поліцію про автомобілі з номерами Росії.

Окрім конфіскації законодавством Латвії передбачено штрафи за використання транспортних засобів із номерними знаками країни-агресора у розмірі від 750 до 2000 євро.

Таким чином наші латвійські друзі демонструють свою підтримку та солідарність із Україною.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація