Латвія заборонить складати іспит на водійські права російською мовою

Латвія заборонить складати іспит на водійські права російською мовою

23 вересня 2022
0

Дирекція безпеки дорожнього руху Латвії з 1 жовтня заборонить складати іспит з водіння автомобілем російською мовою. Про це повідомляє портал Delfi.

21 вересня політик «Національного об'єднання» Імантс Параднієкс написав у себе в Twitter, що правління CSDD прийнято історичне рішення - з 1 жовтня всі іспити з водіння для підданих Латвії (громадян та негромадян) проходитимуть лише державною мовою, і подякував за чуйність та оперативність голові правління CSDD Андрісу Лукстіньшу.

У відділі кваліфікації CSDD порталу Delfi підтвердили, що з 1 жовтня іспит з водіння дійсно не можна буде скласти російською - тільки державною мовою Латвії чи англійською.

Щоб здавати англійською, потрібно буде заздалегідь попередити CSDD, оскільки треба буде підібрати інструктора, який володіє англійською мовою.

У CSDD також пояснили, що російська мова - не державна мова, і співробітники CSDD ніколи не були зобов'язані використовувати її під час іспиту - CSDD просто йшла назустріч. Наразі, з огляду на події у світі, було ухвалено таке рішення.

Раніше повідомлялося, що сайт Канцелярії президента надалі буде доступний лише латиською та англійською мовами, заявила представниця канцелярії Юстине Дейчман.

Вона зазначила, що у зв'язку з тим, наскільки чутливим у латвійському суспільстві через війну Росії в Україні стає питання про комунікацію держуправління російською мовою, було ухвалено рішення надалі надавати інформацію для міжнародної аудиторії лише англійською мовою.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація