Lavoie з McLaren Applied купує збанкрутілого голландського виробника електровелосипедів

Lavoie з McLaren Applied купує збанкрутілого голландського виробника електровелосипедів

01 вересня 2023
0

Lavoie, підрозділ електричних скутерів інженерно-технологічної компанії Формули-1 McLaren Applied, заявив, що погодився придбати збанкрутілого голландського виробника електровелосипедів преміум-класу VanMoof і буде інвестувати в стабілізацію і розширення його бізнесу. Про це пише Reuters.

Зазначається, що разом із капіталом, необхідним для стабілізації VanMoof, інвестиції становитимуть «десятки мільйонів» фунтів стерлінгів «у короткостроковій перспективі».

«Це величезна можливість для нас, оскільки це (VanMoof) компанія з блискучим продуктом, - сказав голова правління McLaren Applied Нік Фрай. - Але це не буде прогулянкою в парку, це також компанія, яка опинилася в складній фінансовій ситуації».

Фрай сказав, що McLaren Applied, викуплена у McLaren Group приватною інвестиційною компанією Greybull Capital у 2021 році, збереже менеджерів відділів VanMoof, а також «залучить і збереже або найме на роботу деяких чудових людей», які працювали в голландського виробника електровелосипедів.

Але він сказав, що будуть деякі скорочення, і під новим керівництвом VanMoof відмовиться від моделі власного роздрібного магазину, натомість використовуючи сторонніх роздрібних продавців для продажу та обслуговування велосипедів, відкриваючи нові ринки по всьому світу для потенційних покупців.

Компанія VanMoof була оголошена банкрутом 18 липня. Перед тим як збанкрутувати, компанія продала близько 200 000 електровелосипедів за ціною понад 2000 євро ($2176) за штуку, частково через високі витрати на обслуговування.

Джерело: Mind

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація