Легендарний 70-річний спорткар Jaguar повернули у виробництво

Легендарний 70-річний спорткар Jaguar повернули у виробництво

30 червня 2022
0

Jaguar відновлює випуск знаменитої моделі C-Type. Саме вона допомогла британській марці потрапити до еліти світового автоспорту. Про це повідомляє офіційний сайт Jaguar.

Jaguar C-Type Continuation (так назвали сучасну версію авто) до найменших деталей відтворює спорткар, який виграв Гран-прі Реймса 1952 року. До 70-річчя цієї перемоги приурочили модель.

Щоб точно скопіювати Jaguar C-Type, один з оригінальних автомобілів розібрали і створили його тривимірну модель. Запуску виробництва передувала активна програма тестування авто.

Легкий родстер оснащений 3,4-літровою 220-сильною шісткою з карбюраторами та 5-ступінчастою механічною КПП. Він здатний розвинути 225-230 км/год та розігнатися до 100 км/год за 8 с. До речі, Jaguar C-Type - перший автомобіль у світі з дисковими гальмами.

Саме інноваційні гальма зробили автомобіль успішним - він зміг конкурувати з потужнішими спорткарами, які уповільнювалися гірше. У 1951 та 1953 роках Jaguar C-Type вигравав знамениті 24-годинні перегони в Ле-Мані.

Усього випустять 8 Jaguar C-Type Continuation. Ціну авто не називають, але воно не буде дешевим. З іншого боку, оригінальний C-Type ще дорожчий - він зараз коштує близько 10 мільйонів доларів.

Jaguar C-Type Continuation - це не перша відроджена ретро-модель марки. Раніше випущено сучасні копії Jaguar E-Type Lightweight, XKSS та D-Type.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація