Lego збудувала повнорозмірний болід Формули-1

13 квітня 2022
0

Гоночний колектив McLaren F1 Team розпочав співпрацю з виробником конструкторів із набору Lego Technic, який пропонував своїми руками з 1432 деталей зібрати болід McLaren MCL35 зразка 2021 року. З нагоди повернення в 2022 році в календар Формули-1 Гран-прі Австралії, до гонки в Альберт-парку фахівці данської компанії створили повнорозмірний макет сучасного боліду McLaren MCL36, на якому виступають австралієць Даніель Ріккардо та британець Ландо Норріс.

Команда досвідчених фахівців зі збирання конструкторів Lego під керівництвом сертифікованого «збирача» та судді Lego Masters Australia Райана Макнота перетворила понад 288 315 окремих кубиків на готовий макет. На роботу пішло 1893 годин, після чого іграшковий McLaren MCL36 представили публіці.

У презентації взяли участь навіть гонщики Формули-1. Заявлено, що модель отримала поршні, що рухаються в двигуні, працююче блокування заднього диференціала і максимально деталізоване рульове колесо з ручками, кнопками, пелюстками і екраном, за допомогою яких у всіх сенсах йде управління реальним болідом.

Показаний у Мельбурні макет є повнорозмірною копією масштабної моделі конструктора, створеної за мотивами реального гоночного автомобіля. Але у продаж новинка не надійде, та й набір Lego Technic з McLaren MCL35 знайти буде непросто – конструктор розпродали менш ніж за 24 години після старту продажів.

Джерело: Lego Technic

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація