Легкий запуск двигуна в холоди

Легкий запуск двигуна в холоди

05 жовтня 2023
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Досвідчені автомобілісти напередодні осінньо-зимового періоду застосовують оливи з меншою в'язкістю. Такі оливи сприяють легкому запуску двигуна в холоди. Це є актуальним для наших українських зим, коли морози бувають досить суворими.

Завдяки меншій в'язкості моторної оливи зменшується кількість енергії, що витрачається на роботу двигуна, збільшується його ККД. Як наслідок - менша витрата пального та покращення екологічних норм щодо вихлопних газів.

Автомобільні оливи з малою в'язкістю отримали широке застосування на американському та азіатському ринках.

Їх почали виробляти мастильні компанії згідно з технічними вимогами місцевих автовиробників. Японські та корейські автомобілі популярні і на нашому ринку, що зумовлено великими дилерськими мережами Toyota, Mazda, Kia, Hyundai та іншими. Американськими ж марками (Ford, Jeep, Chevrolet та інші) суттєво поповнився наш ринок в останні роки за рахунок ввезення вживаних машин.

Для обслуговування цього величезного парку нових і б/в автомобілів мастильними компаніями були створені спеціальні лінійки моторних олив. Так, у німецького виробника LIQUI MOLY такі оливи складаються з чотирьох лінійок - 0W-16, 0W-20, 5W-20 та 5W-30, які відповідають специфікаціям API SP та ILSAC GF-6A, а також допуску dexos1 Gen 3.

Нещодавно ж представництвом компанії LIQUI MOLY в Україні було розпочато акцію - до 22 жовтня 2023 року оливи Special Tec AA 0W-20 та Special Tec AA 5W-20 можна придбати зі знижкою 15%. Акція діє по всій Україні, крім тимчасово окупованих територій, за умови купівлі 4-літрової каністри оливи.

Моторні оливи серії Special Tec АА розроблені відповідно до найвищих стандартів продуктивності та захисту від зносу. Ця серія призначена спеціально для всесезонного використання в бензинових двигунах американських та азіатських автомобілів, у тому числі з турбокомпресорами та системами прямого упорскування. Рекомендовано для застосування американськими (Chrysler, Ford, GM), японськими (Honda, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Toyota) та корейськими (Hyundai, Kia) автовиробниками.

Отримати додаткову онлайн-консультацію з підбору оливи з урахуванням особливостей вашого автомобіля можна в чаті з фахівцем на сайті. Самостійно ж придбати оливи LIQUI MOLY можна в інтернет-магазинах, на полицях гіпермаркетів та АЗК, на СТО, а також у авторизованих продавців.

Джерело: LIQUI MOLY

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація