Lexus очолив рейтинг надійності автомобілів J.D. Power 2024

Lexus очолив рейтинг надійності автомобілів J.D. Power 2024

11 лютого 2024
1

Згідно з дослідженням американської компанії J.D. Power від 2024 року, яка опитала понад 30 тисяч власників автомобілів 2021 модельного року, найбільш надійні машини зараз випускає Lexus. У більшості автомобільних брендів знижується загальний рівень надійності.

У Lexus виявлено 135 поломок на 100 автомобілів (135 PP100). Це перше місце у загальному рейтингу надійності J.D. Power 2024. Таким чином, Lexus другий рік поспіль визнається найбільш надійним автомобільним брендом.

Lexus зайняв перше місце і в категорії преміальних автомобілів. На другому місці серед преміальних брендів Porsche (175 PP100), а на третьому - BMW (190 PP100).

Перше місце за надійністю в сегменті автомобілів масового сегмента ринку зайняла компанія Toyota - 147 PP100. На другому місці Buick (149 PP100). Третє місце у цій категорії посіли Chevrolet та MINI. У них рейтинг надійності 174 PP100.

Компанія Toyota Motor отримала вищі оцінки за надійність відразу дев'яти моделей: Lexus ES, Lexus IS, Lexus NX, Lexus RX, 4Runner, Toyota Camry, Toyota Corolla, Toyota Tacoma і Toyota Tundra.

Концерн General Motors отримав чотири нагороди за Buick Encore, Chevrolet Equinox, Chevrolet Traverse та Chevrolet Tahoe. BMW AG переміг у двох сегментах - автомобілі BMW X1 та BMW X6.

Експерти J.D. Power відзначили, що у більшісті автомобільних брендів знижується загальний рівень надійності. Найчастіше водії скаржаться на проблеми з інформаційно-розважальними технологіями, такими як, наприклад, Apple CarPlay та Android Auto - 49.1 PP100. Це майже вдвічі більше поломок, ніж проблеми, пов'язані з екстер'єром, які посідають друге місце за кількістю скарг.

Також багато скарг на системи допомоги водієві та активну безпеку. Наприклад, скаржаться на систему автоматичного екстреного гальмування, систему утримання смуги руху, систему попередження про лобове зіткнення.

Найбільше поломок та технічних проблем, згідно з рейтингом надійності J.D. Power 2024, у електромобілів. Вони мають 256 поломок на 100 машин. Найпроблемніше місце у електрокарів - шини. 39% власників електромобілів заявили, що їм за минулі 12 місяців довелося міняти шини. Це на 19% більше, ніж у бензинових автомобілів.

Джерело: Today.ua

Обговорення новини

No Mercy  

А як же казки про супернадійні електрокари, які ніколи не ламаються і не потребують обслуговування?)

-11ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація