Lexus та Adidas присвятили особливу версію RX «Чорній Пантері»

Lexus та Adidas присвятили особливу версію RX «Чорній Пантері»

16 листопада 2022
0

Компанія Lexus спільно з Adidas створила унікальну версію кросовера RX, за мотивами фільма «Чорна пантера: Ваканда назавжди». Автомобіль, що отримав назву Vibe-Branium, оформили в дусі Ваканди - вигаданої африканської країни у всесвіті Marvel. Кузов RX прикрасили переплетінням безлічі фіолетових смуг на чорному тлі та золотистими елементами, а також шильдиками, перекладеними на ваккандійську мову.

Над кросовером працювали художники Школи експериментального навчання дизайну Adidas (S.E.E.D.) та центру Lexus Calty. Їхнім завданням було уявити, як виглядала б форма спортивної команди Ваканди, і кросовер став ще однією фантазією на тему національного дизайну.

На капоті Lexus RX можна побачити золотисті наклейки у вигляді трикутників - це посилання на намисто Чорної Пантери. Однак окрасою екстер'єру справа не обмежилася. Матеріали салону теж зазнали переробки: фіолетові сидіння, дверні карти і кермо покриває той же візерунок, яким прикрашений кузов.

Накладки на підголівники з логотипом Lexus надруковані з вуглецевого матеріалу на 3D-принтері: таким же способом Adidas виготовляє підошву бігових кросівок 4Dfwd. Центральна консоль оздоблена деревом із вирізаним лазером орнаментом, а на екрані мультимедійної системи слово Lexus написане вигаданим алфавітом Ваканди.

Що стосується назви шоу-кара, Vibe-Branium, то вона відсилає до вібраніуму - одного з найміцніших у світі Marvel матеріалу, знайденому у Ваканді. Його символ зображений на спині лімітованої футболки, яку розробили спеціально для кросоверу.

Lexus RX 500h F Sport, на якому базується Vibe-Branium, приводиться в рух гібридною силовою установкою віддачею 371 кінська сила і 550 Нм моменту. На розгін з місця до 100 кілометрів на годину кросовер із повнокерованим шасі витрачає шість секунд.

Джерело: Lexus

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація