Lightning Motorcycles представила надшвидкісний електричний байк

Lightning Motorcycles представила надшвидкісний електричний байк

16 серпня 2022
0

Американська компанія Lightning Motorcycles представила електричний мотоцикл Tachyon Nb, який боротиметься за звання найшвидшого у своєму сегменті.

У цього байка є кілька особливостей: по-перше, його максимальна швидкість становить понад 400 км/год, а по-друге, у гальмівних дисках, зарядному пристрої та елементах шасі застосовується екзотичний метал ніобій, з якого зазвичай виготовляють деталі для літальних апаратів. Він міцніший і легший за інші матеріали, які традиційно використовуються в машинобудуванні.

Своє ім'я надшвидкий електробайк отримав від назви гіпотетичної частки Tachyon, яка може перевищити швидкість світла, а Nb - хімічний символ ніобію. Партнером проєкту стала компанія CBMM, світовий лідер у розробці продукції на основі цього металу. Застосування ніобію дозволило знизити масу мотоцикла: так, тільки на зарядному пристрої вдалося заощадити 9 кг без втрати потужності та ризику перегріву.

За аеродинаміку Tachyon Nb відповідала фірма Corbin: корпус байка виготовлений з карбону. Особливо розробник відзначає краплеподібний обтічник на кормі та передній кожух, який повністю закриває пілота.

Коли саме відбудеться заїзд, у раках якого Tachyon Nb спробує встановити рекорд швидкості серед електричних мотоциклів, наразі невідомо. Основним конкурентом новинки виступає байк WMC250EV, розроблений британською інжиніринговою компанією White Motorcycle Concepts. Його показали у 2021 році: цей електричний мотоцикл відрізняється унікальною аеродинамікою, а в рух його приводять чотири електромотори, два з яких змонтовані на передньому колесі. Він отримав шасі з фрезерованого алюмінію, вуглепластикові обтічники та регульовані амортизатори з подвійними штангами-штовхачами. Заявлена ??швидкість - також понад 400 км/год.

Джерело: АвтоСвіт

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація