Ілон Маск проанонсував створення електричного роботаксі для людей і вантажів

Ілон Маск проанонсував створення електричного роботаксі для людей і вантажів

08 липня 2022
1

Компанія Tesla створить спеціальний електромобіль, який буде працювати як «роботаксі». Ілон Маск припускає, що Tesla створить «робовен з широкими можливостями налаштувань» для перевезення як людей, так і вантажів.

Tesla вже давно не представляла новий автомобіль. Раніше в цьому році Маск сказав, що Tesla в 2022 році зосередиться на збільшенні моделей Y і Model 3 на своєму існуючому заводі, і автовиробник не планує представляти нові автомобілі або запускати у виробництво вже представлені автомобілі, продукти, які ще не вийшли на ринок, такі як Cybertruck.

Тим не менш, Маск пообіцяв, що в 2023 з'явиться «масова хвиля нових продуктів Tesla». Очікується, що одним з них стане «новий електромобіль футуристичного типу, що використовується як «спеціальне роботаксі».

Маск написав у Твіттері, що Тесла, можливо, створить «Робован, що гнучко налаштовується»:

Генеральний директор оголосив про програму нового автомобіля на заході Tesla Cyber Rodeo на початку цього року, але про новий автомобіль Tesla поки що відомо небагато. Неясно, чи це буде роботакси, оскільки він згадав, що він буде перевозити як людей, так і вантажі, або це буде окрема програма для транспортних засобів. Tesla, яка створює електричний фургон або транспортний засіб для перевезення більшої кількості людей, обговорювалася багато разів. Він був згаданий у частині 2 генерального плану Маска Tesla, і це до цих пір єдиний автомобіль із цього плану, який автовиробник ще не представляв.

За чутками, такий транспортний засіб знаходиться в розробці Tesla для використання в системі Loop The Boring Company, яка використовує автомобілі Tesla для переміщення людей в тунелях під містами, а перша програма в даний час розгорнута в Лас-Вегасі.

Минулого року Маск також заявив, що електричний фургон Tesla з'явиться, як тільки буде достатньо акумуляторів, щоб зробити його у великих обсягах, не впливаючи на інші програми автовиробника.

Компанія не назвала точних термінів, коли це станеться, але Tesla робить великі ставки на свій новий формат акумуляторних елементів 4680. В даний час компанія нарощує виробництво цих осередків у Техасі та готується побудувати їх у Берліні.

Декілька постачальників елементів також інвестують у виробництво елементів 4680, щоб постачати їх Tesla. Вища доступність очікується в 2023 році, але реальний великий обсяг в сотні гігават-годин, швидше за все, з'явиться в 2024 році.

Джерело: UA-electro

Обговорення новини

NISOLEK  

Зосередиться* буде українською

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація